- 1890
- 1908
- 1912
- 1926
- 1935
- 1940
- 1945
- 1948
- 1948
- 1949
- 1958
- 1959
- 1960
- 1963
- 1967
- 1968
- 1969
- 1970
- 1974
- 1978
- 1993
- 2010
- 2011
- 2013
-
Geboorte van Joseph Niels, stichter van de Niels dynastie. Hij was de zoon van een grote familie landbouwers uit Vlaams-Brabant.
-
De veestapel van de boerderij werd uitgeroeid door een epidemie. Joseph besloot naar Groot-Brittannië te vertrekken waar hij werkte in het beroemde Savoy Hotel in Londen.
-
Hij keerde terug naar België en werd aangenomen in het restaurant La Taverne Royale, gelegen in de St. Hubert galerij in Brussel, waarvan hij later directeur zou worden.
-
Hij opende zijn eigen restaurant op de Emile Jacqmainlaan in Brussel dat hij Canterbury noemde als herinnering aan zijn verblijf in Groot-Brittannië.
In die periode vond hij het recept uit van de Filet Américain. Meer dan een halve eeuw lang was dit restaurant onmiskenbaar het trefpunt van kunst, politiek en zaken.
-
Op de wereldtentoonstelling van Brussel vertegenwoordigde Joseph Niels de Belgische gastronomie met zijn eigen brasserie-restaurant paviljoen.
-
Joseph stierf bij een ongeval. Zijn twee zonen, Albert (1917-1978) en Georges (1919-2000) namen de fakkel over.
-
Lang leve België!
-
Albert en Georges openden het restaurant van het Claridge Hotel in Buenos Aires (Argentinië).
-
Georges Niels behaalde de zilveren médaille in de 4-mans bobsleigh op de Olympische winterspelen in St.Moritz (Zwitzerland).
-
Albert en Georges stichtten Nielsvins (wijnhandel) en openden het restaurant La Couronne op de Grote Markt van Brussel.
-
Wegens het succes van het restaurant van het Claridge Hotel in Buenos Aires vroeg de Argentijnse overheid hen de gastronomie van het land te vertegenwoordigen op de Wereldtentoonstelling in Brussel (restaurant van het Argentijnse paviljoen).
-
Albert en Georges beslisten elk hun eigen weg te gaan. Albert ging verder met de Canterbury en de wijnhandel Nielsvins en Georges nam het hotel Brussels over en het restaurant La couronne.
-
Philippe Niels begon met zijn vader Albert te werken.
-
Philippe vertrok op stage naar Londen in het Hyde Park Hotel.
-
Philippe opende een hotel in Italië dat toebehoorde aan zijn oom Georges Niels, het hotel Castel Sandra in Santa Maria Di Castellabate.
Hetzelfde jaar vertegenwoordigde Georges de Belgische gastronomie op de Wereldtentoonstelling van Montréal (restaurant van het Belgische paviljoen).
-
Philippe opende samen met zijn vader de Vieux Saint Martin op de Grote Zavel.
-
Albert en Philippe openden het visrestaurant La Marie Joseph in de Kaaienwijk.
-
Albert en Philippe vertegenwoordigden België op de Wereldtentoonstelling in Osaka in Japan. Architect: André Jacqmain. Designer: Christophe Gevers.
Een gastronomisch restaurant, een brasserie en twee frietkoten op het terras. Voor de eerste keer ontdekten de Japanners de puntzak friet en lokale producten geïmporteerd uit België.De familie Niels speelde een pioniersrol bij de introductie van fruit uit Israël en groene peper uit Madagaskar in België.
-
Albert en Philippe openden Au Duc d’Arenberg op de Klein Zavel.
-
Albert Niels overleed.
-
Philippe en Albert-Jean richtten een nieuwe brasserie Canterbury op aan de vijvers van Elsene.
-
Sarah Niels, gediplomeerd aan de hotelschool van Lausanne (Zwitserland), vervoegd haar vader in het familiebedrijf.
-
Philippe en Albert-Jean beslisten hun wegen te scheiden. Philippe ging verder met het taverne-restaurant Canterbury, het restaurant La Marie Joseph en de wijnhandel Nielsvins.
Louis Niels, gediplomeerd aan het Instituut Paul Bocuse in Lyon (Frankrijk) vervoegde het team.
-
Het verhaal gaat verder